ETDS Pinksteren 2014

Kiel, 6-9 Juni

AnimGif

Van 6 tot 9 Juni vindt het European Tournament for Dancing Students (ETDS) plaats, in Kiel. Het ETDS is een stijldanstoernooi waar een groot aantal studentendansverenigingen uit Europa bij elkaar komen voor een weekend gezelligheid, plezier en héél veel dansen!

Let op, inschrijvingen zijn laat geopend, dus de deadline is al snel: 30 april 2014!

Onderdeel van het weekend is een wedstrijd. Er zijn verschillende categorieën, van pure beginners tot ver gevorderde dansers. Of je nu net Brons hebt gedaan, of Topklasse fluitend doorlopen hebt, er is een categorie voor jou!

Maar ook als je helemaal geen zin hebt in een wedstrijd kun je mee. Er is ruime gelegenheid tot vrijdansen tussendoor en op de thema/gala avonden. De rest van de tijd kun je aanmoedigen, helpen of gewoon bier drinken.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dus we willen graag met héél veel dansers meedoen aan dit ETDS!  Wil jij ook dansende studenten uit heel Nederland ontmoeten? Om deel te nemen stuur je een mailtje naar de wedstrijdcommissie. Lees verderop wat er in dit mailtje moet staan en wat het thema dit jaar is!

Lees verder

Diep in de Zee

Reportage vanuit Atlantis

In het weekend van 7 tot 9 maart is een delegatie van Footloose afgereisd naar wijchen om daar deel te nemen aan het NTDS. Dit was uitermate bijzonder omdat dit in Atlantis gehouden zou worden. In deze onderwater setting heeft Footloose dan ook laten zien waarom het ook al weer Eindhoven de Gekste is. Mee dansen met het thema dansje en feesten tot laat in de nacht niets was teveel voor onze dappere diep zee duikers. De gezelligheid stond bij Footloose duidelijk voorop.
Maar er werden natuurlijk onderwater ook geweldige resultaten gehaald zo waren Eva en Bob derde in de ballroom van hun klasse en werden Neeltje en Jason 1e in hun categorie in de latin. Verder was Footloose 4e in het team klassement met dank aan de goede deelname van de 32 deelnemers van de vereniging, die na een weekend onderwater wel toe waren aan wat verse lucht en een lekkere pizza. Het weekend werd afgesloten met een gezellige avond waaruit bleek dat er misschien toch iets is meegereisd vanuit de onderwater wereld.

Wij hopen de volgende net zoveel mensen mee nemen naar het volgende NTDS.

Uw verslaggever uit Atlantis.

De Uitvoering Nadert

maakbare liefde

Maakbare Liefde goed op weg!

Een leuke groep dansers van Footloose is begonnen met de repetities voor de spectaculaire voorstelling Maakbare Liefde. Samen met o.a. de toneelvereniging Doppio en de muziekvereniging Studentproof zullen de dansers van Footloose op 9, 10 en 11 mei optreden in de grote hal van het Auditorium, voor ongeveer 900 man publiek. Tijdens de show laten de dansers, toneelspelers en muzikanten het verhaal zien van een metropool, waarin allerlei verschillende soorten mensen wonen. Zij proberen het leven naar hun hand te zetten, en streven daarbij naar ware liefde. Het is maar de vraag of hun aanpak altijd zonder gevolgen zal zijn…

Volg Maakbare Liefde nu op http://www.maakbareliefde.nl

Wil je vrijwilliger zijn op bij een van de uitvoeringen informeer dan door een mail te sturen naar secretaris@esdvfootloose.nl 

Start tweede dansseizoen 2013/2014

Het eerste dansseizoen van collegejaar 2013/2014 is inmiddels, zoals vanouds, afgesloten met het afdansen. Dit betekent dat het tweede dansseizoen van 2013/2014 weer voor de deur staat, namelijk vanaf 10 februari. De eerste twee weken zijn geheel vrijblijvend. Kom dus zeker een kijkje nemen in de lessen en kijk of er iets voor jou tussen zit!

posterA2- lessen1

Showcase ’14 – Open podium

Het thema van dit jaar is Dreams.

De rode draad voor de voorstelling is een klas vol studenten anno 2014.

Zij denken aan alles wat zij al hebben meegemaakt,

Wat hen nu bezig houdt,

En wat de toekomst hen zal brengen…

open podium engels

 

Woensdag 26 februari is het open podium!

Heb jij er altijd van gedroomd om een choreografie te maken voor de showcase?
Graag zien we al jullie ideeën terug tijdens het open podium. Je kunt je inschrijven via de formulieren die op de deuren van de grote danszaal hangen of door even een mail te sturen naar showcase@edsvfootloose.nl

Wil/kan je geen choreografie bedenken, maar wil je wel meedansen? Kom dan ook kijken en zie of er een choreografie in jouw stijl bijzit die je aanspreekt. Je kunt dan aangeven bij de choreograaf dat jij de danser(es) bent die zij nodig hebben.

Noteer de volgende data ook vast in je agenda:

- Dinsdag 6 mei, 19.30 uur – Try-Out in de Blauwe Zaal, Auditorium TU/e-terrein

- Zaterdag 14 juni, vanaf 11.00 uur met om 20.00 uur de voorstelling – generale repetitie + de VOORSTELLING in het Parktheater!

 

Voor vragen kunnen je ons altijd even aanspreken of mail naar showcase@esdvfootloose.nl

Showcasecommissie ’14
Lydia Groenenberg
Maaike Smits
Pepijn Pennings
Gonnie van Genderen

Kennismakingsdansavond – 10 september

Het eerste dansseizoen van collegejaar 2013/2014 komt er aan. Alle studenten zijn daarom uitgenodigd om naar de kennismakingsdansavond van Studentendansvereniging Footloose te komen.Poster KMDA
Of je nu een ervaren danser bent of net begint. Of je altijd al hebt willen kunnen dansen of dat je het nog niet zeker weet. Kom 10 september langs en probeer de dansstijlen die je interessant lijken en neem gerust je vrienden mee.

Vanaf 19.00 worden workshops gegeven van alle dansstijlen waarin we les geven. Zo kom je er direct achter of een dansstijl je aanspreekt, en zit je nergens aan vast. Als je even pauze wilt nemen kun je een drankje nuttigen in de bunkerbar. Uiteraard tegen studententarief!

Daarnaast is het KMDA de ideale gelegenheid om een danspartner te vinden. Veel leden en niet-leden die op zoek zijn naar een danspartner komen hiervoor naar het KMDA.

Afsluitend is er een gezellige dansavond, waar het mogelijk is om na te kletsen onder het genot van een drankje en natuurlijk te dansen!

Zie ook het Facebook event om je aan te melden en voor last minute informatie.

Showcase 2014 zoekt nog leden!

De leukste commissie van Footloose is op zoek naar nieuwe enthousiastelingen! Natuurlijk willen we ook komend jaar de traditie van de showcase voortzetten. Showcase 2014 is already in motion!

Vond jij het super gaaf om deel te nemen aan de Showcase? Denk jij dat jij het net zo goed of beter kan organiseren? Kom dan in de Showcase Commissie 2013-2014!
We zijn nog op zoek naar 2 nieuwe mensen om de commissie te komen versterken. Dus lijkt het jou leuk om komend jaar voor wéér zo’n mooie showcase te zorgen? Spreek dan eens een van de commissieleden aan, of stuur een berichtje naar showcase@esdvfootloose.nl.

Liefs,
Veronique Hamelers
Lydia Groenenberg
Maaike Smits

50e ETDS

Clausthal, 11-14 Oktober 2013
Clausthal tanzbaeren

Binnenkort is het weer tijd voor het 50e ETDS, een jubileumeditie! Het ETDS is een stijldanstoernooi en staat voor ‘European Tournament for Dancing Students’. Het wordt 2 keer per jaar georganiseerd door één van de deelnemende universiteiten.

Het toernooi bestaat uit een ‘breitensport’ klasse, toegankelijk voor iedereen (tot een maximum niveau), en een ‘open’ klasse, waarin de gevorderde wedstrijddansers kunnen meedoen. Zaterdagen staan voor de breitensport in het thema van ballroom, en zondagen is latin aan de beurt. ‘s Avonds zijn er thema- of galafeesten, waarop tot in de late uurtjes gedanst en gefeest kan worden. Deze keer is het thema: Walpurgis Night.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dus we willen graag met zo veel mogelijk dansers meedoen aan deze jubileumeditie! Schrijf je zo snel mogelijk in door een mailtje te sturen naar de wedstrijdcommissie.
Lees verder

Showcase E-Motion

1000553_446160805479992_119019392_n

Twee weken geleden was het dan zover, de voorstellingen van de showcase 2013 E-Motion! Na maandenlange voorbereidingen was het eindelijk tijd om alle bedachte ideeën te realiseren tijdens het opbouwen. Iets bedenken is één ding, maar om het er ook zo uit te laten zien zoals het er in je hoofd uitziet is iets anders. Vanaf vrijdag zijn er lange dagen doorgewerkt om zondag de generale en de twee voorstellingen van start te kunnen laten gaan.
En hoe! De reacties zijn overweldigend. De eerste foto’s zijn al online te bewonderen, en een dvd is in de maak. Zelfs de eerste voorbereidingen voor volgend jaar zijn al begonnen.

1525_446160225480050_1421543958_n
De geweldige voorstellingen hadden natuurlijk nooit plaats kunnen vinden zonder de inzet van de docenten, choreografen, vrijwilligers en de dansers! Wij hebben een super tijd gehad en hopen jullie ook. We kunnen voorlopig nog nagenieten, en zullen al het beeldmateriaal zo snel mogelijk jullie kant op sturen.
1003679_446160488813357_1006503225_n

Natuurlijk willen we volgend jaar de traditie van de showcase voortzetten. Lijkt het jou leuk om volgend jaar voor wéér zo’n mooie showcase te zorgen (en deel te zijn van de leukste commissie van Footloose)? Spreek dan eens een van de commissieleden van dit jaar aan, of stuur een berichtje naar showcase@esdvfootloose.nl.

 

Liefs,

Showcase commissie 2013

Veronique Hamelers

Esther Smit

Joep van Putten

Melanie Nauta

Lydia Groenenberg

 

 

Audities Maakbare Liefde

maakbare liefde

De productie Maakbare Liefde gaat van start!

Footloose gaat na de zomervakantie beginnen met de repetities voor de spectaculaire voorstelling Maakbare Liefde. Samen met o.a. de toneelvereniging Doppio en de muziekvereniging Studentproof zullen er dansers van Footloose op 9, 10 en 11 mei optreden in de grote hal van het Auditorium, voor ongeveer 900 man publiek. Tijdens de show laten de dansers, toneelspelers en muzikanten het verhaal zien van een metropool, waarin allerlei verschillende soorten mensen wonen. Zij proberen het leven naar hun hand te zetten, en streven daarbij naar ware liefde. Het is maar de vraag of hun aanpak altijd zonder gevolgen zal zijn…